USAMV BUCURESTI

STUDIUL EFECTULUI SINERGIC AL CONSERVANTILOR ALIMENTARI SI INHIBITORILOR NATURALI DIN VINURI SI SUCURI DE STRUGURI ASUPRA MICROORGANISMELOR INTALNITE IN PROCESUL DE VINIFICATIE

DIRECTOR PROIECTSUMA ALOCATA (USD)
ANTOCE OANA - ARINA67000

Descrierea proiectului:
STUDIUL EFECTULUI SINERGIC AL CONSERVANTILOR SI INHIBITORILOR NATURALI DIN VINURI A FOST REALIZAT CU AJUTORUL UNEI TEHNICI NOI - CALORIMETRIA IZOTERMA. CALORIMETRIA ESTE O METODA EFICIENTA PRIN CARE SE POT DETERMINA PARAMETRI CANTITATIVI AI CRESTERII MICROORGANISMELOR: VITEZA DE CRESTERE, DOZA INHIBITOARE 50% SI CMI. METODA PERMITE EVALUAREA EFECTULUI COMBINAT AL INHIBITORILOR SI EVIDENTIEREA EFECTELOR SINERGICE. CA INHIBITORI NATURALI DIN VIN AU FOST STUDIATI ETANOLUL SI ACIZII HEXANOIC, OCTANOIC, DECANOIC, IAR DREPT CONSERVANT SORBATUL DE POTASIU. ARINA ANTOCE

Date de contact:
E-mail: antoce@pcnet.ro
Pagina web: -
Telefon: 2243646

ObiectiveEchipaInstitutii partenere
Baza materiala

Laboratoare
Echipamente de specialitate
Software
Carti / Reviste
Rezultate specifice

Programe de Master-Doctorat
Software
Multimedia
Carti/Reviste
Articole
Produse
MICROBIOLOGIE-PRINCIPII SI TEHNICI DE LABORATOR
de ANTOCE OANA ARINA SI LAURA DORINA DINU   lucrare elaborata in cadrul proiectului.
aparuta la Editura CERES, in anul 2002.
Cod ISBN: 973-40-0556-1
Localizare: BIBLIOTECA USAMVB, BCU, ICVV VALEA CALUGAREASCA